Bekijk ook:


Waarschuw mee!

Andere buttons & promotiemateriaal?

De gebruikte materialen zijn rechtenvrij te gebruiken en kunnen naar eigen wens worden aangepast.

Wilt u andere bronbestanden gebruiken? Vraag deze dan aan via: info@rsi-alert.nl

Landelijke waarschuwing bij laptops


19-5-2019

Wegens een toenemend aantal RSI- en rugklachten veroorzaak door een verkeerde werkhouding achter de laptop, is een landelijke campagne gestart om de gevaren onder de aandacht te brengen. De komende maanden zal bij aankoop van een nieuwe laptop een informatiefolder worden verstrekt en omdat veel laptops online worden aangeschaft, zullen ook online retailers worden gevraagd hun bezoekers op de hoogte te brengen.


We horen al enige tijd weinig meer over de ooit zo veel gebruikte term "RSI". Toch gaan jaarlijks nog steeds zo'n half miljoen Nederlanders met RSI klachten naar de dokter. Onderzoeken op kleinere schaal tonen aan dat een toenemend deel hiervan veroorzaakt wordt door een verkeerde werkhouding achter de computer. Waar voorheen de vaste desktop computer een mogelijke veroorzaker was, zien we dat toenemende bewustwording dit probleem juist heeft verminderd. Doordat momenteel veel vaste computers worden vervangen door mobielere laptops, zien we hier een nieuw probleem ontstaan.

Laptops zijn gemaakt voor mobiliteit en moeten compact worden vormgegeven. Dit terwijl de ideale werkhouding afstanden vereist tussen beeldscherm, toetsenbord en het menselijk lichaam. Met gebruik van hulpmiddelen als een laptopstandaard en een los toetsenbord kunnen veel problemen worden voorkomen. Daarom een landelijke voorlichtingsactie voor correct laptopgebruik. Kijk hier voor de ideale werkhouding achter uw laptop.

De campagne "RSI Alert" duurt in ieder geval tot september en moet ruim 100.000 Nederlanders bereiken. Verkoopt u laptops of heeft u een aanverwante dienstverlening? Waarschuw dan mee en steun de actie met een banner en het onder de aandacht brengen van RSI voorkomende hulpmiddelen. Op www.rsi-alert.nl ziet u hoe ook u kunt helpen.

Noot voor redactie

RSI-Alert logo (EPS 502kb)
http://www.rsi-alert.nl/downloads/rsi-alert_logo.eps

Bronvermelding

Landelijke cijfers RSI - TNO - 2006
http://tno-kwaliteit-van-leven.adlibsoft.com/docs/rsipsycho.pdf
Onderzoek laptopgebruik en RSI - RSI Alert - 2009
http://www.rsi-alert.nl